دعاء الكروان شخصيه هامه
عدد المساهمات : 2756 العمر : 45 نقاط : 4504 الموقع : https://palstaen.ahlamontada.com/forum.htm
| موضوع: الممبار المصرى بالصور الثلاثاء ديسمبر 15, 2009 7:34 pm | |
| من المطبخ المصرى أكلة شعبية شهيرة الممبار المحشى[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]المقادير:كيلو ممبار بقرى أو ضانى يغسل ويكحت وينقع فى الملح والخلفى حالة الممبار الضانى يفضل أضافة ربع كيلو جرام من اللحم المفروم2 كيلو أرز مصرى مغسول وغير منقوع لتر عصير طماطم أو تبشر ناعم حزمه من كل من البقدونس و الشبت و الكسبرة الخضراءبصله كبيره مقطعه ناعم ممكن أضافة فلفل أخضر حارزيت ملح حسب الحاجه \ ملعقة صغيرة فلفل أسمر \ ربع ملعقة صغيرة كمون شطه حسب الرغبه \ بهارات محشى \ ربع ملعقة صغيرة كارى \ ربع ملعقة صغيرة جنزبيل[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]الطريقة :نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسبانا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]طبعا ده جزء من الممبارنضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربعنطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااءمهمه الخطوه دى علشان التحمير[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبىونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائدوده شكله النهائى[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|